Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Afélia (vörösboros sertéshús) bulgur piláffal

Vágjuk pörköltnek való kockára a húst. Keverjük össze a vörösborral, a zúzott korianderrel, az őrölt borssal és a fahéjrúddal. Tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap csepegtessük le gondosan, vastag falú serpenyőben, a ... tovább

Áfonyás cookie

A száraz hozzávalókat tálban összekeverjük, majd hozzádolgozzuk a felolvasztott, de csak langyos vajat és a tejet. A masszából evőkanállal halmokat rakunk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd a tenyerünkkel kissé ellapítjuk ... tovább

Áfonyás hagymalekvár

A megtisztított lilahagymát félfőre vágjuk. Az ecetet és a bort elkeverjük, majd az áfonyát beleszórva fél órát állni hagyjuk. A melaszt és a mézet száraz serpenyőben kissé megkaramellizáljuk és a hagymát belekeverjük. ... tovább

Áfonyás húsvéti kalács

Két deci lisztben feloldjuk az élesztőt és egy kávéskanálnyi cukrot, majd evőkanálnyi lisztet hozzáadva felfuttatjuk. Végül a többi hozzávalóval és az olvasztott,. de nem forró vajjal tésztává dagasztjuk, lehet kézzel vagy ... tovább

Áfonyás kalácsfelfújt

A szikkadt kalácsot kockára vágjuk. A mandulalapocskákat szárazon megpirítjuk. A felvert tojásokhoz keverjük a krémsajtot, a tejet, a tejszínt, a mézet, a sót és a vaníliás cukrot. Összeforgatjuk a kalácsdarabokkal, a mandulával ... tovább

Áfonyás lilahagyma

A cukrot serpenyőben megbarnítjuk, majd rádobjuk a vajat és felöntjük a citruslevekkel. Jól összeforraljuk, majd belekeverjük a lekvárt és sűrűre főzzük. Beleforgatjuk a gerezdekre vágott és szétszedett hagymát, amint kissé ... tovább

Áfonyás mojito

A mentát és az áfonyát kevés szódavízzel törjük meg, öntsük fel a rummal és a cukorsziruppal, rázzuk össze. Végül szűrjük jéggel töltött pohárba, majd szódával öntsük fel. A tálaló pohárban áfonyával és ... tovább

Áfonyás túrótorta

Az omlós kekszet törjük morzsává és keverjük össze a zabpehellyel, a megolvasztott vajjal és terítsük egy kerek tortaformába, majd nyomkodjuk jól le. A krémsajtot összeturmixoljuk a tojások sárgájával, a keményítővel, a ... tovább

Áfonyás zsemle

Az aszalt áfonyát forrázzuk és csepegtessük le. Az élesztőt a langyos, cukros tejben futtassuk fel. Kenyérsütőben dagasszuk össze a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett, lisztben megforgatott áfonyát. Tegyük át egy ... tovább

Áfonyás-almás táska

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Elkeverjük a cukorral és a fűszerekkel, majd fél óra pihentetés után, jól kicsavarjuk. A felhevített vajon átpároljuk és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, belekeverjük, a darált kekszet és az ... tovább