Hagymás lepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Előételek, Tészták, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Macskajajra, Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Farsang, Szilveszter, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Hideg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon a felkockázott bacont zsírjára sütjük. Rádobjuk a kis kockára vágott hagymát és a paprikát. Összesütjük, belekeverjük a vékony karikára vágott debrecenit, az apróra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a többi fűszert. Sűrű lére forralva pihenni hagyjuk. A tésztát előírás szerint, al dentere főzzük. Lecsepegtetve, a debrecenis mártásba keverjük. Tányérokba adagoljuk, finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve és reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||