Májas-gombás-húsos rétes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Előételek, Tészták, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Farsang, Szilveszter, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Hideg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített zsíron a finomra vágott hagymát megpirítjuk. átsütjük rajta a kis kockára szelt combot. fedő alatt félpuhára pároljuk, közben fűszerezzük. A gombát hozzáadva rövid lére sütjük. A negyedekre vágott májjal, a liszttel és a tejföllel készre pároljuk. Langyosra hűtjük. A leveles tészta szélére pakoljuk, a két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Sütőpapapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással lekenjük, 200 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt szép pirosra sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, majd ujjnyi vastagra szelve tálaljuk. Isteni előétel, reggeli vagy borkorcsolya. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||