Egy magas tepsi aljára teszem a sárga piskótát. Meglocsolom a szirup egyharmadával és rákenem a sárga krém egyharmadát. Meghintem a dió és a mazsola felével, majd ráfektetem a csokoládés piskótalapot. Ezt is meglocsolom a sziruppal, ... tovább
A megmosott padlizsánt héjastól centis karikákra vágjuk. Mindkét oldalát besózzuk és félórát állni hagyjuk. Közben a vöröshagymát, a kicsumázott zöldpaprikát és a paradicsomot vékonyra szeleteljük. A rizst a térfogatának ... tovább
A pulykamellet szeletekre vágjuk és fólia alatt vékonyra kiverjük, majd megsózzuk. A megtisztított gombát vékonyra szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát tisztítás után, nagyon finomra vagdaljuk és forró olajon éppen csak ... tovább
A csirkét tisztítás, megmosás után darabokra vágjuk. (Az aprólékot tegyük el a mélyhűtőbe vagy főzzük meg levesnek). A húsdarabokat megsózzuk. A vöröshagymát tisztítás után, finomra vágjuk, majd az apró kockákra vágott és ... tovább
Nagy fazekat előkészítünk. Beletesszük a kocsonyahúst (fül, farok, köröm, fej, bőrke), a csülköt és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Beleszórjuk a fűszereket, a zöldségeket, a vöröshagymát héjastul, valamint a ... tovább
A szétmorzsolt élesztőt a cukorral elkevert, 2 dl-nyi langyos tejben elkeverjük, meghintjük egy kis liszttel, majd, meleg helyen, felfuttatjuk. A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek. Az átszitált lisztet nagy tálba szórjuk. ... tovább
A lisztet szitáljuk tálba, a porcukorral, adjuk hozzá a hideg vajat és a hántolt, őrölt mandulát. Gyúrjuk össze gyors mozdulatokkal. Tegyük fóliába és rakjuk hűtőszekrénybe. Másnap vegyük ki a tésztát és sodorjunk belőle ... tovább
A rizst megmossuk és egy tálba tesszük tesszük. A citromok levét, az apróra vágott a hagymát, a kaprot, a petrezselymet hozzáadjuk (a szárakat félretesszük) és beledobjuk a durvára vágott diót meg a mazsolát, sózzuk, borsozzuk, ... tovább
Az élesztőt 2 deci langyos vízben, a cukorral elkeverve negyed óra alatt felfuttatjuk. A lisztet és a sót összeforgatjuk és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztőt, majd további kb 3 deci langyos víz ... tovább
A szalonnát apró kockára vágjuk.A hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot kicsumázzuk és felkockázzuk, a paprikákat kicsumázzuk és felkarikázzuk vagy darabokra vágjuk vágjuk.
A szalonnát kisütjük. A hagymát rádobjuk és halványra ... tovább