Eperdzsem
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 1 kg				
		eper					 | 
					39 | 
					0.9 | 
					0.6 | 
					7.2 | 
					0.8 | 
					0 | 
				
				
						
					| 65 dkg				
		cukor					 | 
					402 | 
					0 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  kevés				
		nátrium-benzoát					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kicsumázzuk. A főzőedénybe tesszük és ráöntjük  
a cukrot, gyengéden átkeverjük. Egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap, a forrástól számítva 20 percig főzzük.
Üvegekbe töltjük, tetejére csipet nátrium-benzoátot teszünk, lezárjuk az üvegeket és egy napig száraz dunsztba tesszük.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)