| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 tábla tortabevonó étcsokoládé | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 üveg rum aroma | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 teáskanál instant kávé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 25 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 3 evőkanál kakaópor | 313 | 18.5 | 21.7 | 10.5 | 37.7 | 0 |
| 20 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 50 dkg háztartási keksz | 414 | 9.8 | 6.8 | 78 | 3.3 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tejben a rumaromát és kávét elkeverjük. A darált kekszet, a kakaót és a cukrot eldolgozzuk, majd az olvasztott vajjal, és az összes hozzávalóval átkeverjük. Ujjnyi vastagon tepsibe simítjuk, majd az olvasztott csokoládéval bevonjuk. Ha megdermedt, felszeletelve kínáljuk.