Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Céklasaláta szójacsírával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Csőben sült, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 db cékla 31 1.3 0.1 5.9 2.5 0
6 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csomag metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
2 doboz szójacsíra 50 5.5 1 4.7 0 0
4 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál almaecet ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A céklát héjában megsütjük és hagyjuk kihűlni. Ezután lehámozzuk, kockákra, és egy tálba tesszük. Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk és a céklához adjuk. Meglocsoljuk az ecettel. Közben a hagymát és a metélőhagymát finomra vágjuk és összekeverjük a szójacsírával, a joghurttal, a sóval, majd a céklához adjuk. Finoman összekeverjük és hűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)