Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Epres panna cotta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Desszert, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 kávéskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 teáskanál zselatinpor 0 85 0.1 0 0 0
1 teáskanál margarin ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál eperlekvár 237 0.4 0 58.3 0 0
30 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
1/2 dl vodka 0 ? ? ? ? ?
10 levél citromfű 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejszínt, a mézzel a zselatinnal és a vaníliakivonattal összeöntjük, majd, kevergetve felforraljuk. Négy, a vajjal kikent formába öntjük és hűtőben megdermesztjük. Közben az eperlekvárt felforraljuk és a feldarabolt eperrel, a finomra vágott citromfűvel összefőzzük. Ha besűrűsödött, langyosra hűtjük és a vodkát belekeverjük. A formából kiborított panna cotta tetejére szedjük, majd citromfűlevélkével díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)