Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szüreti lilakáposzta saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Reform konyha, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
10 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
30 dkg szőlő 81 0.6 0.3 18.1 1.6 0
1 kg lilakáposzta 32 1.7 0.2 5.7 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajat felmelegítjük és a köménymagot kipattogtatjuk rajta, majd hűlni hagyjuk. A kitorzsázott káposztát besózzuk és fél órát állni hagyjuk. Kicsavarjuk, majd leöntjük az olajból, ecetből és mézből kevert öntettel. Néha átforgatva, egy órát pihentessük. Lecsepegtetjük, majd belekeverjük a durvára vágott diót és a leszemezett szőlőt.
Leheletnyi borssal meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)