Rumos piskótás fagylaltkehely
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 16 db				
		babapiskóta					 | 
					389 | 
					9.7 | 
					4.4 | 
					77.7 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1/2 dl				
		rum					 | 
					365 | 
					52 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1/2 dl				
		kávé					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 1 maréknyi				
		dió					 | 
					654 | 
					18.6 | 
					57 | 
					11.7 | 
					7.5 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 maréknyi				
		mazsola					 | 
					287 | 
					2.4 | 
					0 | 
					65 | 
					5.4 | 
					0 | 
				
				
						
					| 30 dkg				
		vaníliafagylalt					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 2 evőkanál				
		csokoládés tortadara					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 2 evőkanál				
		cukor					 | 
					402 | 
					0 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A forró kávéban feloldjuk a cukrot, majd ráöntjük a mazsolára. Ha megpuhult, lecsepegtetjük és a leöntött lét elkeverjük a rummal. A nagyobb darabokra tördelt piskótát, a durvára vágott diót és a mazsolát elosztjuk megfelelő méretű tálkákban. Rácsepegtetjük a rumos levet és hagyjuk, hogy a piskóta megszívja magát, ne essen szét, de azért szaftos legyen. Behűtjük és tálalás előtt a tetejére adagoljuk a fagylaltot, majd megszórjuk csokidarával.
Tálalhatjuk csokolédéöntettel és tejszínhabrózsákkal is.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)