| alapanyag | kalória (kcal) | fehérje (g) | zsír (g) | szénhidrát (g) | rost (g) | koleszterin (mg) | 
| 1 kg kockacukor | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
 A kockacukrot tegyük lábasba és öntsünk rá 3 deci vizet, forraljuk fel és folyamatosan kevergetve főzzük kb. 8 percig. Érdemes kockacukrot használni, kellően tiszta, gyakorlatilag nem lesz habja. Vékony drótból hajlított hurkot dugunk bele és ha a cukor hártyát képez, melyet megfújva buborék képződik, akkor jó. Hűlni hagyjuk, időnként jól átkeverjük, a teljes kihűlés után hófehér, sima masszát kell kapnunk. Olajozott márvány vagy fémlapra simítjuk és egy napig hagyjuk pihenni. Másnap megnedvesített késsel lesimítjuk és kockára vagy nekünk tetsző formára vágjuk.
			
			A kockacukrot tegyük lábasba és öntsünk rá 3 deci vizet, forraljuk fel és folyamatosan kevergetve főzzük kb. 8 percig. Érdemes kockacukrot használni, kellően tiszta, gyakorlatilag nem lesz habja. Vékony drótból hajlított hurkot dugunk bele és ha a cukor hártyát képez, melyet megfújva buborék képződik, akkor jó. Hűlni hagyjuk, időnként jól átkeverjük, a teljes kihűlés után hófehér, sima masszát kell kapnunk. Olajozott márvány vagy fémlapra simítjuk és egy napig hagyjuk pihenni. Másnap megnedvesített késsel lesimítjuk és kockára vagy nekünk tetsző formára vágjuk.