Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almapüré

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Párolt, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 csapott evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
késhegynyi szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az almát megtisztítjuk és a magházát eltávolítjuk, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. Cukorral, őrölt szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük. Amikor az alma megfőtt, lecsepegtetjük és összeturmixoljuk. Jól lehűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)