Bélszín carpaccio
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csokor
rukkola |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
feketebors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
6 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
40 dkg
bélszín |
119 |
19 |
4.4 |
0.6 |
0 |
70 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hártyáitól gondosan megtisztított, érlelt bélszínt tekerjük fóliába és tegyük, fél órára, a mélyhűtőbe. Így lehet hajszálvékonyra szeletelni. A citrom kifacsart levéből, az olajból és a borsból keverjünk öntetet, melynek egy részét kenjük, az előre lehűtött tálalótál aljára és terítsük rá, félfedésben, a bélszínszeleteket. Forgácsoljuk rá, zöldséghámozóval, a parmezánt, csepegtessük rá az öntetet és díszítsük a rukkolával. Fél órát tartsuk hidegen a tálalás előtt.
Forró pirítóssal vagy focacciával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)