Bodzabogyólikőr
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 30 dkg
bodzabogyó |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 4 dl
alkohol 96%-os |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 3 db
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 db
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az enyhén összetört bodzabogyókat egy nagyobb üvegbe töltjük és az alkoholt ráöntjük. Beledobjuk a fűszereket és két hétig állni hagyjuk. 6 dl vízben felfőzzük a cukrot, majd kihűtjük és az alkoholos bodzaléhez öntjük. Az egészet jól összekeverjük, átszűrjük és jól záródó üvegekbe töltjük. Kb. 1 hónap alatt összeérik, akkor fogyasztható.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)