Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csokikrémes fonott kalács

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék:
Hozzávalók

Csokikrémes fonott kalács
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
60 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2.5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
7 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A krém hozzávalói
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 tábla tejcsokoládé 396 26 30.4 1.5 0 0
1/2 üveg mogyorókrém 536 6.5 31 57 0 0
2-3 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
kevés tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csokikrémes fonott kalács
Idő hiányában, most is, a kenyérsütővel dagasztottam be a tésztát, a szokásos módon, a vajat csak a dagasztás második felében adagoltam a tésztához. Ezután kelesztőtálban 1 órát kelesztettem a tésztát, majd lisztezett nyújtólapon egy nagy téglalappá nyújtottam. A tölteléket még azalatt elkészítettem, amikor kelt a tészta, a főzőcsokit mikróban megolvasztottam a vajjal együtt, majd hozzákevertem a nutellát és amikor kihűlt, akkor egy pár kanál tejszínnel kenhetővé kevertem. Ezt a tölteléket kentem a téglalapra és a rövidebb oldalától kezdve feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsire raktam át a rudat, átlósan, mert elég hosszú volt, és egy éles késsel középen kettévágtam, de nem teljen, a tetején 2-3 centi egyben maradt. A két rudat egyszerűen fogtam és szépen összefontam, úgy, hogy a csoki csíkok kívül legyenek. Letakarva még 30 percet kelesztettem, majd tojással lekentem és 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöttem. Nagyon megkelt a tészta, legközelebb mindenképpen formában fogom sütni, hogy ne terüljön annyira szét. Amikor kihűlt, porcukorral megszórtam és szeletekre vágva tálaltam. Nagyon finom lett a tészta is, meg a csokikrém is, felvettük a listára ezt is.

A krém hozzávalói

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)