Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fokhagymás szashimi

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Macskajajra, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Böjt, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Halak, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál rizsecet ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
10 dkg jégcsap retek 0 ? ? ? ? ?
10 dkg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál szezámolaj 900 0 99.5 0 0 0
1 kávéskanál erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
30 dkg vegyes hal 0 ? ? ? ? ?
10 dkg körte 53 0.4 0.3 12 2.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halat, mely lehet süllő, lazac, harcsa vagy tonhal, de akár vegyesen is, hajszálvékonyra szeleteljük. A retket, a répát és a körtét almareszelőn lereszeljük, majd négy tányéron elosztjuk. A halszeletekkel gusztusosan beterítjük. A szósz hozzávalóit mozsárban egyneműre keverjük és külön tálkában kínáljuk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)