Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Török spenótsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Köretek, Saláták, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 doboz joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 maréknyi csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
1 doboz bébispenót 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A joghurtot tüllel bélelt szitába öntjük és fél órát csepegtetjük. Így a török-görög joghurthoz hasonló textúrát érünk el, persze vehetjük az eredetit is, de sokkal drágább. A joghurtot ízesítsük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Keverjük el a vékony csíkokra vágott spenóttal és a kukoricával.
Kis pihentetés után, senki sem fog rájönni, hogy ifjú kora rémét, a parajt eszi salátának vagy előételnek.
Szárazabb grillhúsok mellé kötelező köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)