Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás-kapros csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
igény szerint citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott csirkemellet lapjában félbe vágjuk, majd megsózva és megborsozva, a forró olajban aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve, félretesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra metélt hagymát, hozzáadjuk a vékonyra szelt gombát és a zúzott fokhagymát. Zsírjára sütjük, végül felöntjük a borral és ezt is elforraljuk. Ráöntjük a tejszínt, hozzákeverjük a finomra aprított kaprot és visszatéve a csirkemelldarabokat összeforraljuk. Ha a pikánsabb ízeket kedveljük kevés citromlével ízesíthetjük.
Frissen tálaljuk, nokedlivel vagy párolt rizzsel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)