Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Házi vaníliapuding

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat, habverővel, csomómentesre keverjük. Kis lángon, folyamatosan kevergetve, főzzük krémmé, majd adagoljuk poharakba. Hűtsük ki és tejszínhabrózsákkal díszítve, csokireszelékkel meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)