Karfiol télire
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dl
friss citromlé |
45 |
0.4 |
0.1 |
7.7 |
0 |
0 |
igény szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kg
karfiol |
29 |
2.4 |
0.4 |
3.9 |
2.9 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szép fehér, tömött karfiolt rózsáira szedjük, többször lemossuk, végül hideg sós vízben áztatjuk. Ismét lemossuk és sós vízben 10 percig blansírozzuk. A karfiolrózsákat lecsepegtetve üvegbe rakjuk, leöntjük gyengén sós, citromos forró vízzel, majd lezárjuk és 30 percig gőzöljük, majd másnap ismét gőzöljük 20 percig.
Felhasználáskor, leöblítve használjuk fel, levesnek vagy rakott karfiolnak.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)