Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Karfiol télire

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
igény szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szép fehér, tömött karfiolt rózsáira szedjük, többször lemossuk, végül hideg sós vízben áztatjuk. Ismét lemossuk és sós vízben 10 percig blansírozzuk. A karfiolrózsákat lecsepegtetve üvegbe rakjuk, leöntjük gyengén sós, citromos forró vízzel, majd lezárjuk és 30 percig gőzöljük, majd másnap ismét gőzöljük 20 percig.
Felhasználáskor, leöblítve használjuk fel, levesnek vagy rakott karfiolnak.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)