Májas rakott padlizsán
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
| 20 dkg
ementáli sajt |
267 |
27.8 |
16.3 |
1.9 |
0 |
38 |
| 3 db
padlizsán |
26 |
1.3 |
0.2 |
4.8 |
1.4 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 liter
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 4 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 4 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 teáskanál
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 40 dkg
csirkemáj |
126 |
20 |
3.7 |
3 |
0 |
555 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd rádobjuk a kockára vágott májat. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a majoránnát. Ha a máj átsült, sót és borsot keverjünk bele. Hevítsük fel a vajat, majd a lisztet megpirítva rajta, fokozatosan keverjük bele a tejet. Homogén masszát kell kapjunk. Végül, keverjük bele az átsült májat és a reszelt ementáli sajtot. A padlizsánt, hosszában, vágjuk szeletekre és a máj alatt maradt, olajban süssük át. A sütőolajat öntsük tepsibe, majd a sült padlizsánt és a májas masszát rétegezve rakjuk le. A tetejére májas massza kerüljön. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, süssük 10 percig, majd a reszelt parmezánnal meghintve, még 20 percet.
Kockára vágva tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)