Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustáros tejfölben párolt tarja

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Hirtelen sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
60 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felszeletelt tarja szélét bevagdossuk és kiverjük. sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajon, hirtelen pirosra sütjük. Kivesszük és a zsiradék felét tepsibe öntjük. A zúzott fokhagymával és a mustárral elkevert tejföl felét a tepsibe simítjuk és a hússzeleteke ráfektetjük. A maradék tejfölös keveréket és a zsiradékot ráöntjük. 200 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt, 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét megpirítjuk.
Héjában sült burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)