Málnás eperlekvár
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
80 dkg
eper |
39 |
0.9 |
0.6 |
7.2 |
0.8 |
0 |
50 dkg
málna |
35 |
1.2 |
0.3 |
5.4 |
4.7 |
0 |
2 szál
vaníliarúd |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
50 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 adag
zselésítő befőzőszer |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A gyümölcsök súlya tisztítva értendő.
A vaníliarudakat a cukor egy részével aprítógépben átforgatjuk vagy ledaráljuk. A megmosott epret kicsumázzuk és ha kell kisebb darabokra vágjuk, a málnát átválogatjuk. A gyümölcsök felét leturmixoljuk, majd az előzőleg összekevert cukrot, vaníliáscukrot és a 2:1-es befőzőszert jól elvegyítjük benne, végül beleforgatjuk a darabos gyümölcsöt is. Nagylángon kevergetve felforraljuk és 3 percig főzzük. Ha kell a habját leszedjük és forrón üvegekbe töltjük. Az üvegeket 10 percre állítsuk fejre, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)