Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mátrai saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1/2 adag ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
20 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd belereszeljük az almát, hozzáadjuk, a kis darabokra vágott, ananászt, a reszelt sajtot és a vékony csíkokra vágott sonkát. Tálalás előtt, belekeverjük, a laskára metélt salátát.
Előételként vagy szárazabb grillhúsok mellé tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)