| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 dkg pörkölt, sós mogyoró | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 4 teáskanál joghurt | 52 | 3.2 | 2.7 | 3.8 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál édeskömény (mag) | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 evőkanál garam masala | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 evőkanál curry por | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rászórjuk a fűszereket és a reszelt fokhagymát és még két percig sütjük. Beledobjuk a kockára szelt csirkemellet és ezzel is pirítjuk egy ideig, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Végül belekeverjük a darált mogyorót.