Sárgabarack cukorban
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dl
friss citromlé |
45 |
0.4 |
0.1 |
7.7 |
0 |
0 |
3 késhegynyi
szalicil |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 kg
sárgabarack |
49 |
0.9 |
0.1 |
10.2 |
2 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hibátlan, nem túl érett sárgabarackokat meghámozzuk, kimagozzuk és erősen citromos vízbe rakjuk. Ha mindet meghámoztuk, lecsepegtetjük a gyümölcsöt. Széles szájú üvegekbe rakjuk úgy, hogy minden sor gyümölcsre félujjnyi cukorréteget szórunk, a tetejére egyujjnyi cukrot és egy késhegynyi szalicilt hintünk. Lezárjuk és azonnal a kamrába tehetjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)