Szilvabefőtt
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 3 kg				
		szilva					 | 
					47 | 
					0.8 | 
					0 | 
					10.2 | 
					1.7 | 
					0 | 
				
				
						
					|  igény szerint				
		cukor					 | 
					402 | 
					0 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  igény szerint				
		szegfűszeg					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  igény szerint				
		fahéj					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A szilvát leszárazzuk és megmossuk, az egyik üveget megrakjuk szilvával és felöntjük vízzel. A vízmennyiséget és az üvegből kivett szilva súlyát megmérjük, így megtudjuk hány üvegre való befőttünk lesz és mennyi szirup kell hozzá. A megfelelő mennyiségű vízből, literenként 30 dkg cukorral és üvegenként 2 szem szegfűszeggel és darabka fahéjat szirupot főzünk. Ebben a szirupban, újraforrástól számítva 2 percig főzzük a szilvát, majd üvegekbe rakjuk és szirupot újraforralva ráöntjük. Lezárva szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)