Fügelekvár
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 késhegynyi
nátrium-benzoát |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
80 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
2 kg
füge |
64 |
0 |
0.3 |
15.5 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megmosott fügék szárát levágjuk, a gyümölcsöt darabokra vágjuk és fazékba tesszük. 2 deci vizet öntünk rá, belekeverjük a cukrot, ráöntjük a citrom kicsavart levét, lereszelt héját és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tartósítószert, majd forrón üvegekbe merjük. Lezárva szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)