Szilvareszter télire
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 1/2 dl				
		rum					 | 
					365 | 
					52 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 teáskanál				
		fahéj					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 10 dkg				
		cukor					 | 
					402 | 
					0 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 kg				
		besztercei szilva					 | 
					60 | 
					0.7 | 
					0.2 | 
					13.1 | 
					1.7 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 késhegynyi				
		szalicil					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A megmosott, kimagozott gyümölcsöt a fahéjjal együtt felfőzzük, míg héja összepöndörödik. Rászórjuk a cukrot, beleöntjük a rumot és néhányszor átkeverjük, hogy kissé pépessé váljon. Forrón üvegekbe töltjük, a tetejére késhegynyi szalicilt szórunk és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
Mákos nudli, mákos palacsinta és császármorzsa kitűnő öntete lehet.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)