Vörösborkocsonya
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 dl
édes vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
6 lap
zselatin |
0 |
85 |
0.1 |
0 |
0 |
0 |
1 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
2 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A narancs héját lereszeljük és kevés vízben puhára főzzük. A borhoz keverjük a cukrot és a narancs kicsavart levét. A hideg vízben megáztatott zselatint felolvasztjuk és a borba keverjük, majd poharakba öntve dermedni hagyjuk. Amikor kissé megszilárdult a tetejére szórjuk a narancshéjat. Hidegen tálaljuk.
Gyerekeknek ne adjuk!
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)