| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál sültcsirke fűszerkeverék | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 szál fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 3 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 4 db
csirkecomb |
133 | 20.9 | 5.2 | 0.5 | 0 | 74 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A zöldségeket feldaraboljuk, a csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, borssal és sóval. A maradék fűszerrel átforgatjuk a zöldségeket. Az olajat és a bort tepsibe öntjük, elterítjük rajta a zöldségeket és ráhelyezzük a csirkecombokat. A tepsit fóliával szorosan lefedjük és 170 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük. Végül a fóliát levéve, a hőt 180 fokra emelve, negyed óra alatt pirosra sütjük.