Citrommal és rozmaringgal sült burgonya
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 ág
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A burgonyát vágjuk darabokra, majd a citrom kifacsart levével, az olajjal, sóval és borssal ízesítve keverjük át, hogy a fűszeres olaj mindenhol jól bevonja. Terítsük el egy tepsiben, lehetőleg egy rétegben, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Néha forgassuk át, hogy mindenhol piruljon. Háromnegyed óra múlva adjuk hozzá a rozmaringot és még negyed órát süssük.
Köretnek ajánlom, de önmagában is finom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)