| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 5 kg
uborka |
12 | 1 | 0.1 | 1.7 | 0.9 | 0 |
| 7.5 dl ecet | 4 | 0.4 | 0 | 0.6 | 0 | 0 |
| 15 dkg konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az fürtös uborkákat egy éjszakán át áztatom. Másnap folyó víz alatt lekefélem és szorosan belerakom az üvegekbe. 5 liter vizet a 10 %-os ecettel és a sóval felforralok, majd ha kihűlt az uborkára öntöm és az üvegeket lezárom. Egy hét múlva már fogyasztható.