Olasz savanyú zöldségek
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
5 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 liter
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 fej
karfiol |
29 |
2.4 |
0.4 |
3.9 |
2.9 |
0 |
25 dkg
zellerszár |
17 |
0.8 |
0.11 |
3.8 |
0.65 |
0 |
25 dkg
bébirépa |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
25 dkg
gyöngyhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra, a karfiolt szedjük rózsáira. Az ecetet forraljuk fel a fűszerekkel és a zöldségeket, részletekben, főzzük benne tíz percig. Rakjuk gusztusosan üvegekbe, végül öntsük fel az ecettel, úgy, hogy ellepje. a tetejére öntsünk fél centi olajat és zárjuk le az üvegeket. két hét múlva fogyasztható.
Előételnek vagy főtt húsok mellé kínáljuk.
Ezzel a recepttel kísérletezhetünk bátran, nem idegen a magyar ízléstől sem. Használhatunk zöldbabot, apró gombát, uborkát, cukkínit, sőt zöldparadicsomot is.
Még egy tanács, lehetőleg akkora üveget használjunk, ami egyszerre elfogy.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)