Fehérboros nyúltokány
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
80 dkg
nyúlcomb |
158 |
21 |
8 |
0.4 |
0 |
71 |
5 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
főtt füstölt sonka |
308 |
15.7 |
27 |
0.2 |
0 |
82 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
2 evőkanál
sűrített paradicsom |
110 |
5 |
1 |
20 |
0 |
0 |
10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
3 db
csemegeuborka |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A nyúlhúst kicsontozzuk és csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és liszttel meghintjük. A csíkokra vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük és a szintén felcsíkozott sonkát enyhén átpirítjuk rajta, majd a pörcöket a zsiradékból kivesszük. A forró zsiradékon átsütjük a húst, ha enyhén barnás színt kapott, rádobjuk a félfőre vágott hagymát és összepároljuk, amikor zsírjára sült belekeverjük a paradicsompürét és ha élénk színét elvesztette, ráöntjük a fehérbort. Kislángon, puhára pároljuk, ha szükséges levét kevés víz hozzáadásával pótoljuk. Amikor megpuhult belekeverjük a kivett pörcöket és a csíkokra metélt uborkát. Éppen csak összeforraljuk, majd petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Burgonyafánkkal tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)