Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fehérboros nyúltokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg nyúlcomb 158 21 8 0.4 0 71
5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
3 db csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A nyúlhúst kicsontozzuk és csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és liszttel meghintjük. A csíkokra vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük és a szintén felcsíkozott sonkát enyhén átpirítjuk rajta, majd a pörcöket a zsiradékból kivesszük. A forró zsiradékon átsütjük a húst, ha enyhén barnás színt kapott, rádobjuk a félfőre vágott hagymát és összepároljuk, amikor zsírjára sült belekeverjük a paradicsompürét és ha élénk színét elvesztette, ráöntjük a fehérbort. Kislángon, puhára pároljuk, ha szükséges levét kevés víz hozzáadásával pótoljuk. Amikor megpuhult belekeverjük a kivett pörcöket és a csíkokra metélt uborkát. Éppen csak összeforraljuk, majd petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Burgonyafánkkal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)