Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grapefruitos ráksaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Csípős, Savanyú, Hideg, Gyümölcsök, Hidegvérűek, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db grapefruit 36 0.5 0.2 7.2 0.6 0
1 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 késhegynyi cayenni bors 0 0 0 0 0 0
2 db avokádó  221 2 23.5 0.4 1.5 0
30 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az egyik grapefruit levét facsarjuk ki, a másik kettőt filézzük ki és vágjuk kisebb darabokra. A grapefruit levéből, a citromléből, a majonéz, az olaj, a cayenni bors és némi só hozzáadásával, keverjünk öntetet. Forgassuk össze a gyümölcshúst, az előfőzött, kihűtött rákkal és a kockára vágott avokádóval.
Hidegen, salátalevelekkel bélelt kelyhekben, tálaljuk.
Sós kekszet tehetünk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)