Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marcipános bon-bon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Advent, Bálint nap, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
igény szerint mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
10 dkg mogyorókrém 536 6.5 31 57 0 0
40 dkg marcipánmassza ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marcipánmasszát fél centi vastagra nyújtjuk, majd 3 centis kockára vágjuk. A mogyorót enyhén megpirítjuk és durvára törjük. Egy részét tegyük félre a díszítéshez. A marcipánlapokat kenjük meg a mogyorókrémmel, szórjuk meg a mogyoróval és kettőt-kettőt ragasszunk össze. Tegyük hűtőbe. Amikor megdermedt tegyük rácsra és vonjuk be a felolvasztott csokoládéval. Ismét dermesszük meg. Papírkapszliba téve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)