Meleg újburgonyasaláta
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 kg
újburgonya |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 15 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
| 2 csomó
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 1 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1/2 dl
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 dl
marhaalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az újkrumplit sós vízben negyed óra alatt megfőzzük. Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát ropogósra sütjük. A pörcöt kivesszük. A zsiradékhoz öntjük a húsalaplét és felforraljuk, ha felforrt beleszórjuk a cukrot, sózzuk borsozzuk, amikor minden felolvadt kikapcsoljuk a lángot és hozzáadjuk a borecetet. A burgonyát összeforgatjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel és a zöldjével együtt felkarikázott újhagymával, majd leöntjük a forró lével. A szalonnapörccel megszórva langyosan adjuk az asztalra.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)