Mézes szelet
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 tábla
csokoládémáz |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
10 dkg
mogyoró |
691 |
15.6 |
63.5 |
8.7 |
8 |
0 |
1,5 evőkanál
kakaópor |
313 |
18.5 |
21.7 |
10.5 |
37.7 |
0 |
1 csomag
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
35 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 evőkanál
mézeskalácsfűszer |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
12,5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
25 dkg
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
1 teáskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
5 evőkanál
sárgabarack lekvár |
263 |
0.4 |
0 |
64.5 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A mézet és a vajat gőz felett állandó kevergetés mellett olvasszuk meg majd hagyjuk hűlni. Ha már hideg habverővel keverjük hozzá a tojásokat és a citromhéjat. Szitáljuk át a lisztet, kakaóport, sütőport, és a mézeskalácsfűszert. Keverjük a lisztes keveréket a mézes masszához és addig keverjük míg egyenletes masszát nem kapunk. Forgassuk a tésztába a mazsolát és a durvára vágott mogyorót. A tésztát tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük meg. Ha megsült borítsuk tortarácsra és kenjük meg a tetejét a szitán áttört lekvárral. Ha kihűlt, vonjuk be a tetejét csokimázzal és várjuk meg amíg megdermed. Szeleteljük egyforma szeletekre és díszítsük a tetejét felezett dióval, mandulával vagy mogyoróval.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)