| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 70 dkg
csirkeszárny |
132 | 20.9 | 5.2 | 0.5 | 0 | 60 |
| 2 evőkanál méz | 327 | 0.4 | 0 | 81 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál erős pista | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 kávéskanál bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 evőkanál mustár | 169 | 5.7 | 6.4 | 22 | 0 | 0 |
| 2 dl sör (világos) | 38 | 0 | 0 | 4.6 | 0 | 0 |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkeszárnyakat megmossuk és feldaraboljuk, a szárnyvéget másra használjuk fel. A fűszereket, a mézet és a mustárt összekeverjük, majd a csirkeszárnyakat minden oldalon alaposan bekenjük a fűszeres masszával. Tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk. Alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőbe tesszük. Sütés közben sörrel locsolgatjuk. Amikor a hús megpuhult, 10 percig még fólia nélkül pirítjuk.