Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Nyúlragu serpenyőben

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
1.5 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1.5 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
30 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
1 db házinyúl ? ? ? ? ? ?
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A nyulat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. A felforrósított vaj-olaj keveréken aranybarnára sütjük, belekeverjük a gombát és a fűszerkeveréket. Kicsit átforgatjuk, majd ráöntjük a bort és a húsalaplét. Felforraljuk és kislángon puhára pároljuk. Végül beleöntjük a tejszínt és sűrűsödésig forraljuk.
Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Hercegnőburgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)