| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál konyak | 246 | 0 | 0 | 1.7 | 0 | 0 |
| ízlés szerint fehérbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg roquefort sajt | 357 | 20 | 29.7 | 2 | 0 | 88 |
| 10 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 16 db szilva | 47 | 0.8 | 0 | 10.2 | 1.7 | 0 |
| 32 db mandula | 610 | 27.6 | 52.2 | 6.8 | 9.8 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Nagy, kemény szilvákat válasszunk. Vágjuk félbe és magozzuk ki a gyümölcsöt. A zúzott fokhagymát a vajat, a sajtot keverjük habosra, közben ízesítsük a fűszerekkel. Habzsákból nyomjuk a szilvák üregébe. A mandulaszemeket szárazon pirítsuk meg és ha kihűltek, durvára darabolva hintsük a sajtkrém tetejére.