Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tarator (bolgár uborkaleves)

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Szabadban, Főétel előtt, Macskajajra, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
2 db uborka  12 1 0.1 1.7 0.9 0
5 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A joghurtot, az olajat, az ecetet keverjük el annyi vízzel, hogy tejszín sűrűségű levest kapjunk. Adjuk hozzá a finomra vágott kaprot és a kis kockára vágott uborkát. Jól behűtve tálaljuk, a durvára vágott dióval díszítsük.
Forró nyári napokra való könnyű leves.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)