Tejszínes brokkolifőzelék
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1,5 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 2 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 6 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 80 dkg
brokkoli |
24 |
3.3 |
0.2 |
2.3 |
3 |
0 |
| 1 db
zöldségleves kocka |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zöldséglevest feltesszük főni, és beletesszük a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit. A rántáshoz az olvasztott vajban világos színűre pirítjuk a lisztet, és amikor a brokkoli félpuhára főtt, belekeverjük a rántást. Tovább főzzük és amikor felforrt, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük és hozzáadjuk a kevés forró lével elkevert tejszínt. Ha újból felforrt, lehúzzuk a tűzről. Forrón tálaljuk. Feltétnek pirított csirkemellet kínálunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)