Tejszínes mángold
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 dl
zöldségalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 kg
mangold |
42 |
1.9 |
0.7 |
6 |
3.3 |
0 |
| 1 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
| 2 evőkanál
mandula |
610 |
27.6 |
52.2 |
6.8 |
9.8 |
0 |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
teljes kiőrlésű liszt |
331 |
10.7 |
1.9 |
71.5 |
9.9 |
0 |
1 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A narancs héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A mangoldot leszárazzuk, a szárakat más alakalomra tesszük félre és a leveleket vékony csíkokra vagdaljuk. A narancs héját beledobjuk a zöldségalaplébe és néhány percig forraljuk, majd kiszedjük és kidobjuk. A mangoldcsíkokat a lében, közben hozzáöntve a narancslét, sózva, borsozva és a zúzott fokhagymával ízesítve, puhára főzzük. Ha megpuhult a tejszínben elkevert liszttel behabarjuk és tálaláskor a szárazon megpirított mandulával megszórva tálaljuk.
Rántott csirke, roston sült bárány avagy bundás kenyér izgalmas körete lehet.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)