| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1/2 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 3 lap zselatin | 0 | 85 | 0.1 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db piskótalap | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 70 dkg eper | 39 | 0.9 | 0.6 | 7.2 | 0.8 | 0 |
| 3 evőkanál porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál vanília kivonat | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 50 dkg krémtúró | 276 | 18.2 | 21.1 | 3 | 0 | 37 |
| 2 evőkanál eperlekvár | 237 | 0.4 | 0 | 58.3 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A túrókrémet habosra keverjük a porcukorral és a vanília kivonattal. A felforrósított tejben feloldjuk a beáztatott és kicsavart zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük. Kevés túrókrémet keverünk a zselatinba, majd a többi részét is hozzákeverve, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk és forma aljába fektetjük a piskótalapot és megkenjük az eperlekvárral. Félbevágott eperszemekkel körberakjuk a forma falát, a többi epret, feldarabolva, a piskótára szórjuk. Ráöntjük a túrókrémet és ha tetejét elsimítva, hűtőben hagyjuk megdermedni.