Waldorf saláta 
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 1 csokor				
		angol zeller					 | 
					17 | 
					0.8 | 
					0.11 | 
					3.8 | 
					0.65 | 
					0 | 
				
				
						
					3 db				
		alma  					 | 
					35 | 
					0.4 | 
					0.4 | 
					7 | 
					2.3 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 maréknyi				
		dió					 | 
					654 | 
					18.6 | 
					57 | 
					11.7 | 
					7.5 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 dl				
		majonéz					 | 
					848 | 
					1.3 | 
					93.2 | 
					0 | 
					0 | 
					95 | 
				
				
						
					| 1 dl				
		tejszín					 | 
					372 | 
					21.5 | 
					30.6 | 
					2 | 
					0 | 
					90 | 
				
				
						
					| 1 maréknyi				
		szőlő					 | 
					81 | 
					0.6 | 
					0.3 | 
					18.1 | 
					1.6 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		bors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A majonézt és a tejszínt elkeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A szárzellert finomra aprítjuk, a kicsumázott almát (a jonatán nagyon jó hozzá), héjastul vékony szeletekre vágjuk. Összeforgatjuk a majonézzel, de ne tocsogjon benne, csak finoman vonja be az alkotókat. A durvára vágott diót szárazon megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A szőlőt félbevágjuk és kimagozzuk. Néhány szép diót és szőlőszemet tegyünk félre a díszítéshez. Mindent a salátába forgatunk és tegyük hűtőbe legalább egy órára.
A szőlővel és a dióval díszítsük.
Vékonyra szelt füstölt lazaccal és roquefortos pirítóssal tálalva, remek karácsonyi előétel.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)