| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 50 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 50 dkg
alma |
35 | 0.4 | 0.4 | 7 | 2.3 | 0 |
| 1 csomag sütőpor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 30 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 15 dkg dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 |
| 10 dkg mazsola | 287 | 2.4 | 0 | 65 | 5.4 | 0 |
| 1 evőkanál margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| igény szerint vaníliás cukor | 400 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral. Majd a lereszelt almával, a cukorral és a tojásokkal habos masszává keverjük. Darabolt diót és mazsolát keverünk bele. Kivajazott, kilisztezett, hosszúkás tepsibe öntjük. A tetejét bőven megszórjuk durvára vágott dióval, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral, de csak kihűlés után szeleteljük.