Baconba tekert, grillezett csirkemell
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
24 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
2 db
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A fokhagymát lereszeljük és, az olaj felével, a paprikával, sóval, borssal ízesítve páccá keverjük. A kifilézett csirkemellet lapjában, majd hosszában félbevágjuk. A páccal bekenjük és fél órára félretesszük. Szorosan a bacon szeletekbe tekerjük. Sütés előtt a félretett olajjal bekenjük, majd közepes magasságra emelt grillrácson, oldalanként, 3-4 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.
Sok zöldsalátával, nagyétkűeknek, fóliában sült burgonyával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)