| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csokor bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 2 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 50 dkg pulyka felsőcomb | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajon megpároljuk a finomra aprított hagymát, majd fehéredésig sütjük rajta a kockára vágott pulykacombot. Felöntjük a borral és zsírjára sütjük, közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Végül fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntsünk alá. Amikor a hús megpuhult, süssük zsírjára és keverjük bele a tejszínt. Enyhe sűrűsödésig forraljuk, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott bazsalikomot.